Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el curs “Ocells i natura al Penedès”, pensat per als aficionats a l’ornitologia

Aquest dimecres s’ha presentat a l’escorxador el curs “Ocells i natura al Penedès”, organitzat de manera coordinada per diferents ajuntaments de la comarca.

El curs és una introducció a l’ornitologia i es desenvoluparà durant els mesos d’octubre i novembre en diferents espais de l’Alt Penedès. La presentació ha anat a càrrec de representants dels ajuntaments organitzadors, entre els quals la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Lourdes Sánchez.

El curs serà impartit per Xavier Bayer, expert i gran coneixedor de la natura de la nostra comarca, amb l’objectiu d’afavorir que cada vegada hi hagi més aficionats a l’ornitologia i al coneixement de la natura en general i a més que aquest es coneguin entre ells. Les inscripcions al curs s’han tancat amb 30 participants i la regidora ha assegurat que si hi ha interès, se n’organitzarà un altre de cara a l’any vinent.

L’activitat s’emmarca dins el projecte ‘El camí del riu’ que des de fa deu anys està intentant recuperar mediambientalment el territori altpenedesenc al voltant dels rius Mediona-Bitlles, Lavernó i Anoia amb la col·laboració de sis municipis.

L’alcalde de Torrelavit, Manuel Raventós, i el regidor de Medi Ambient de Sant Sadurní d’Anoia, Carles del Amor, destacaven que el projecte compta amb una «brigada del Camí del riu» i, per tant, té un vessant d’inclusió laboral.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient de Santa Margarida i els Monjos, Manel Alpuente, posava en valor el treball conjunt dels municipis.

La roda de premsa també va comptar amb la participació del regidor de Turisme de Mediona, Marc Gelabert, i l’alcalde de Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: