Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els advocats denuncien que la manca de fiscals a Vilafranca dificulta la seva feina

Recorden que ja anys que reclamen la incorporació de fiscals adscrits als jutjats vilafranquins, i no dependre dels que han de venir de Vilanova.

Els representants de la delegació al partit judicial de l’Alt Penedès del Col·legi d’Advocats de Barcelona han explicat que es van reunir amb la Consellera de Justícia de la Generalitat per tal de tornar a insistir en el dèficit que representa no tenir cap fiscal adscrit als jutjats de Vilafranca.
En aquest sentit, Andreu Batlle, delegat del Col·legi, i Sergi Marin, sots-delegat, han tornat a insistir en les dificultats que representa per la seva feina i per l’administració de justícia en general el fet que a Vilafranca hagin de venir els fiscals des de Vilanova. I més per el fet que només venen de tant en tant i per segons quins tràmits.
Així, Batlle explicava que per exemple en casos d’incapacitació s’han de fer declaracions per videoconferència, amb la dificultat que representa per les persones afectades; o fins i tot es fan declaracions via fax, rebent la resposta de la fiscalia per el mateix mitjà. El delegat del col·legi d’advocats remarcava que es tracta d’una manca de l’administració de justícia que a més alenteix de manera alarmant tot el procés. En alguns casos, però, els expedients s’han de fer arribat físicament a la fiscalia, i es fa amb una furgoneta via Barcelona abans d’arribar a Vilanova.
Una situació que no es dona als jutjats del Vendrell, que disposen de fiscalia, ni tampoc a Igualada, on es desplacen els fiscals des de Manresa.
Batlle explica que es van reunir amb la Consellera Esther Capella durant més d’una hora, i que ella ja era coneixedora de la problemàtica. La solució però, el nomenament de fiscals, depèn del Ministeri de Justícia de l’estat. La consellera els va explicar que mirarà de fer les gestions oportunes davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Sergi Marin insisteix en que tot plegat no és un problema de manca de fiscals, ja que alguns dels qui ara estan a Vilanova acceptarien venir a Vilafranca, sinó de mala organització del servei.
Batlle apuntava també que en aquesta reunió van estar acompanyats del jutge degà de Vilafranca que els dona suport en les seves reclamacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: