Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La llei dificulta la solució a problemes d’ocupació delinqüencial com el del carrer Sant Pere

Imatges com les del cap de setmana posen de manifest que les ocupacions delinqüencials acaben comportant problemes de seguretat ciutadana que no tenen res a veure amb el dret a l’habitatge

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, Joan Manel Montfort, explica que ja fa temps que estan en contacte amb els veïns i la propietat de l’immoble ocupat, i que son conscients de les problemàtiques que es generen. La baralla de diumenge en va ser un exemple més, i Montfort comenta que fa temps que la qüestió està en mans del jutjat.

Per aquest motiu Montfort demana al jutjat que actuï amb celeritat.

El cert però, és que a nivell legal hi ha poca cosa a fer, segons sembla. L’advocat Andreu Batlle ens comenta que la llei no diferencia entre ocupacions per necessitat social o les que es poden consideren delinqüencials. Passats cinc dies de l’ocupació de l’immoble, la única via que hi ha és obrir un procediment judicial, i tenir present que no es poden dur a terme accions de pressió als ocupes, com ara tallar-los el llum o l’aigua.

Batlle apunta que si els ocupes tenen fets delinqüencials pendents segueixen el seu curs legal, però separats del que seria l’ocupació. Es tracta de procediments legals diferents.

De moment, diumenge la policia va acabar detenint i denunciant quatre persones per la baralla al carrer Sant Pere; però el procediment demanant que desocupin l’immoble segueix camins diferents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: