Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most més cinèfil portarà la preestrena de l’última pel·lícula de Jean Luc Godard

També s’hi podran veure les cintes guanyadores de Canes i San Sebastián.

La vuitena edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava tindrà lloc del 8 al 18 de novembre al Penedès i del 28 de novembre al 2 de desembre al Priorat. El Most, organitzat per Vinseum i Cineclub Vilafranca, presenta una edició especialment cinèfila, amb una secció Gran Reserva repleta de grans noms. Naomi Kawase, amb ‘Visión’, protagonitzada per Juliette Binoche; Hirokazu Koreeda, amb la guanyadora de Canes ‘Un asunto de familia’, Jean Luc Godard, amb ‘Un libro de imágenes’, la preestrena de la qual serà un dels actes centrals del cinquantè aniversari de Cineclub Vilafranca; Isaki Lacuesta, amb la flamant guanyadora de San Sebastián ‘Entre dos aguas’; La nova comèdia d’Olivier Assayas, ‘Non-fiction’; i l’estrena del documental del penedesenc Ramon Tort ‘Andrea Motis, la trompeta silenciosa’, configuren la Gran Reserva.

Però, a més, hi ha la secció Collita, amb 37 treballs audiovisuals sobre la vinya i el vi. El director de Vinseum i codirector del Most Xavier Fornos destacava que els audiovisuals tracten molts temes d’actualitat vitivinícola, entre els quals la reivindicació de la tradició.

A la secció Brot, es podran veure a Cal Bolet 29 curtmetratges seleccionats dels més de 300 que han arribat a l’organització i que representen el bo i millor del cinema en format curt que es fa a l’estat. Ho explicava el president de Cineclub Vilafranca i codirector del Most Manel Balaguer.

La programadora del Most, Mònica Jordan, posava l’accent en el caràcter marcadament cinèfil d’aquesta vuitena edició, començant per la preestrena de la darrera pel·lícula de Godard, que serà també un dels actes centrals del 50è aniversari de Cineclub Vilafranca.

El Most es complementa amb multitud d’activitats paral·leles: el Most als cellers i als municipis, el Most a les escoles i, una de les principals novetats, el Campus Most, adreçat a joves programadors de 16 a 20 anys i amb les places ja exhaurides. Des del Vinseum, Jordi Ribas explicava que enguany es farà per primer cop el Premi Mallol, amb la presentació de treballs escolars a concurs.

En aquest sentit, el regidor de Cultura Raimon Gusi explicava que és un encert tenir en compte i fer partícip la gent més jove al voltant del festival.

Dins el festival també hi haurà la recuperació de títols que han passat pel festival als Hits Most i el Mini Most per als més petits de la casa. Suïssa serà el país convidat al festival i el premi Honorífic Most serà lliurat al genetista vitícola José Vouillamoz.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: