Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat la primera wine route sobre els orígens de la vinya i el vi al Penedès

La proposta neix del neguit dels arqueòlegs de la cooperativa Arqueovitis, que juntament amb Calafell Històric han buscat la manera de donar a conèixer la recerca arqueològica que s’ha fet al Penedès.

Com explica el director del jaciment de Font de la Canya, Dani López, la idea és maridar i posar en relleu al mateix temps aquesta recerca amb la gastronomia i els vins del territori.
La proposta s’ha concretat el per el proper 22 de setembre, i és una ruta de 12 hores que ha de permetre conèixer els orígens de la vinya i la seva expansió per els Penedès i Catalunya. Dani López.
López remarca que és la primera ruta del vi centrada en parlar dels orígens del vi, i que ha de permetre endinsar-se en els primers 1.000 anys d’història del vi.
Els organitzadors destaquen que és una experiència d’un dia sencer, i que posarà en relleu que el Penedès és el territori de Catalunya on hi ha més documentació sobre els orígens del vi. Una ruta a més, remarcava López, pensada per arqueòlegs, però que marida amb els vins i la gastronomia del Penedès.
Per participar en aquesta ruta cal fer les inscripcions a la pàgina web d’Enoturisme Penedès. Hi ha 25 places, i el preu d’aquesta experiència és de 145 euros.
Des de l’organització de cara a l’any vinent es volen fer dues edicions de la ruta, una a la primavera i l’altra a la tardor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: