Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxit de la jornada de portes obertes al Puig del Cocodril

Unes 300 persones han pogut conèixer les darreres troballes al jaciment ibèric del Puig de Cocodril durant la jornada de portes obertes.

La jornada de portes obertes al jaciment ibèric del Puig del Cocodril de Subirats ha estat tot un èxit i ha permès que unes 300 persones poguessin conèixer de primera mà les darreres troballes que s’hi han fet.

Durant el mes de maig, la cooperativa d’arqueologia ArqueoVitis, la Universitat de Barcelona i un equip de persones voluntàries del municipi van dur a terme la segona campanya d’excavacions arqueològiques al Puig del Cocodril. L’excavació ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona.

La campanya ha permès descobrir una fortificació d’època ibèrica en un estat de conservació excepcional.

Dins la fortificació, l’equip ha pogut excavar també una de les cases del primer recinte delimitat. Es tracta d’una edificació del segle III abans de Crist, amb molts retalls de peces d’àmfores, així com alguna peça de bronze i metall.

Al Jaciment del Puig del Cocodril, també anomenat Pujol d’en Figueres, situat davant mateix del Castell de Subirats, ja hi havien excavat l’any 2017.

La sorpresa més inesperada d’aquesta segona campanya ha estat la documentació d’una «fase anterior, més antiga, que es conserva sota aquest hàbitat del segle III aC i que indicaria una llarga ocupació al Puig».

El Puig del cocodril forma part del projecte de recerca arqueològica de la Universitat de Barcelona ‘El canvi sociocultural a la Cessetània oriental (Penedès i Garraf) durant la protohistòria i l’època romana republicana: una perspectiva història i evolutiva’ i forma part dels projectes de recerca que subvenciona el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: