Dimarts, 16 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Obrim Vilafranca’, el patrimoni cultural de la vila a través dels seus edificis singulars

El servei de Turisme impulsa l’experiència ‘Obrim Vilafranca’, per mostrar el patrimoni cultural de la vila a través d’edificis singulars.

La regidora de Turisme Maria Dolors Rius i la cap del Servei de Turisme Pilar Yagüe han presentat aquest dimecres la nova iniciativa ‘Obrim Vilafranca’ al saló de plens de la Casa de la Vila. L’experiència vol mostrar el patrimoni cultural de la ciutat a través de les històries i el llegat que guarden 13 edificis singulars de Vilafranca: la Casa de la Vila, Cal Figarot, la seu del Consell Regulador del Cava, la Casa Serra i Coromines, els magatzems Torres, la Casa Ayxelà, la Casa Macià, L’Agrícol, l’Enològica, el Palau Baltà, els Magatzems Jean Mory i, finalment, l’església de Sant Francesc i la cripta de la Basílica de Santa Maria.

El diumenge 30 de setembre, de dos quarts d’onze a dos quarts de dues, al matí, i de cinc a set, a la tarda, es faran visites gratuïtes, amb sorpresa inclosa, cada hora, en els primers onze espais. L’església de Sant Francesc i la cripta estaran obertes al públic en horari de visita ininterromput.

Les visites aniran a càrrec de propietaris o persones vinculades a cada espai, que mostraran als visitants els tresors culturals que amaga cada racó.

La regidora de Turisme explica que voldrien arribar a entre 1.400 i 2.000 persones amb aquesta iniciativa.

Pel que fa a les sorpreses que guardarà cada visita, seran moltes i variades. Algunes més òbvies que d’altres.

Amb la voluntat de difondre la iniciativa, l’Ajuntament ha editat fulletons i cartells amb tota la informació relativa a ‘Obrim Vilafranca’, que també serà present a les xarxes socials i als mitjans de comunicació en forma de publicitat.
Els fulletons inclouen un llistat de restaurants on fer un àpat el mateix diumenge 30 de setembre.

‘Obrim Vilafranca’ està organitzat per l’Ajuntament en el marc de la certificació sostenible Biosphere i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Enquesta

La privatització de les transmissions castelleres em sembla...

Programació

Ràdio Vilafranca

13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Penedès migdia
Informatiu diari
14:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

12:30
Copa Penedès TV
Santa Margarida i els Monjos - Subirats
13:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
13:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: