Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut de FP d’Enoturisme de Catalunya inicia el primer curs de guia en enoturisme

És la primera titulació oficial que engega el centre, un curs de dos anys que es fa en la modalitat dual i amb una important col·laboració de les empreses del sector.

Divendres es donava el tret de sortida al que és la primera titulació oficial que ofereix l’Institut de FP d’Enoturisme de Catalunya, i que permetrà obtenir el títol de guia turístic en l’especialització d’Enoturisme.
La desena d’estudiants d’aquest cicle formatiu de grau superior van participar divendres al matí en l’acte oficial d’obertura, en que hi va intervenir el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort; i la directora de l’Institut Ester Garcia.
Com ella comentava és el primer curs que fan amb formació homologada per part del Departament d’Ensenyament. Per Garcia aquest curs és important per que es vol anar més enllà del que seria el de guia turístic, ja que es complementarà amb tot el que te a veure amb desenvolupar projectes enoturístics, com formular-los i concretar-los.
Una formació que s’ha de complimentar amb el coneixement del món del vi i el cava.
Tot plegat amb professorats de primer nivell, i mirant d’acostar al món de l’ensenyament professionals i experts del sector. Garcia reconeix també que és una activitat molt nova, i per tant hi ha molta feina per fer. Una formació que s’estructura en dos cursos, i apostant per la formació dual. En aquest sentit el primer any es fa més formació al propi centre, i en el segon s’aposta per potenciar les pràctiques a les empreses.
Aquesta col·laboració amb el sector empresarial la destacava també el regidor de promoció econòmica, Joan Manel Montfort, i que ha de permetre tant la formació com la posterior inserció laboral dels participants.
Aquest és el primer any, i el curs vinent 2019-2020 aquests alumnes obtindran la seva titulació al mateix temps que s’iniciarà una nova promoció d’aquest títol oficial de Guia, informació i assistències turístiques, especialitzat en enoturisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: