Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Nou Institut de Vilafranca a punt per estrenar el curs amb l’edifici acabat

Queden petits serrells, però el curs al Nou Institut de Vilafranca començarà amb normalitat a les aules la setmana vinent, el dia 12 de setembre, com a la resta de centres.

Desprès d’un gran esforç de tot l’equip de professionals del centre les aules estan preparades i queda només per finalitzar la pista esportiva.

Està previst que la pista estigui acabada la tercera setmana de setembre i la resta de detalls de l’obra a final de mes.

Els professors de l’Institut Nou han estat des que van començar el 2014 en barracons i el nou edifici suposarà un gran canvi amb més aules específiques i espai exterior.

El curs 2018/2019 començarà amb 37 professors i 370 alumnes, dels qual un quart grup d’ESO, que de forma puntual engega enguany a l’institut, tot i que el centre preveu 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat.

L’edifici nou disposa d’uns 4.000 m2 construïts i ha tingut un pressupost de 4 milions 900 mil euros.

El nou centre dona un accés diferenciat a espais com el gimnàs o la biblioteca per obrir-los a la ciutadania.

Amb façana a l’avinguda Europa, hi ha l’aulari i l’administració. La distribució té forma de pinta, amb patis interiors que donen il·luminació natural a les aules. A la planta baixa se situen l’administració, el taller, l’aula de tecnologia i els laboratoris, a la planta 1a les aules d’ESO i a la segona les de batxillerat.

L’institut disposa d’un altre edifici a la part posterior i amb entrada independent que acull el gimnàs i la sala d’actes. Al solar on hi havia els mòduls prefabricats hi haurà les pistes esportives del nou institut, que ara s’estan finalitzant i estaran disponibles a finals de la setmana vinent.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: