Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ada Parellada ha conduit un taller de cuina contra el malbaratament alimentari a Vilafranca

L’activitat és el tancament de la campanya El Contenidor d’Or, que consistia en un concurs de reciclatge impulsat per Ecovidrio.

El curs de cuina que es va celebrar aquest dissabte a les intal·lacions de l’escola Pau Boada de Vilafranca tenia la finalitat d’ensenyar als participants a lluitar des de casa contra el malbaratament alimentari a través d’un taller que no pretén ser una eina per aprendre aprofitar les restes de menjar, sinó aprendre a no generar-les, a prevenir-les. Parellada confessava que alhora d’elaborar aquest curs s’ha basat en la manera de treballar dels professionals de la restauració.

A principis de mes, l’Ajuntament de Vilafranca a obert un concurs públic per tal de fer un sorteig de les 20 places per assistir-hi. Els participants van poder observar diverses receptes de l’Ada Parellada i rebre alguns consells de com fer la gestió domèstica de la cuina, la millor eina per reduir el malbarament. Entre els diversos consells que va donar Parellada, destaquen la bona planificació i un bon acotament de la llista de la compra.

La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona va confessar que ningú reconeix mai d’entrada que a casa seva es malbarata el menjar i, per això, el primer pas és acceptar-ho.

Bona part de les receptes i consells que Parellada va explicar als assistents es troben recollits al seu darrer llibre “La cuina sostenible. Idees, trucs i receptes per no llençar res”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: