Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cripta de Sant Maria exposa l’edició dels goigs a Sant Fèlix

Aquest dimecres, 22 d’agost, ha estat el primer dia de Novena i del cant dels Goigs a Sant Fèlix.

Com acostuma a passar, la gent de Vilafranca té enyorança de la Festa Major i el primer dia la basílica s’omple de gom a gom. Desprès dels assaigs de la setmana passada, tot ja estava a punt, i els goigs van sonar bé, dirigits per la Xell Montserrat. Com és costum, a la tercera estrofa, la directora es va girar cap al públic i tota l’església va cantar.

També és costum que el primer dia de Goigs hi hagi la presència del regidor de Cultura.

Un cop acabats els Goigs i la interpretació a l’orgue d’una de les melodies de la festa, administradors, regidor, rector i seguici van baixar a la cripta.

Cada any es penja l’edició dels goigs al costat de l’altar. El malaurat mossèn Jaume Berdoy va proposar que la resta de goigs, emmarcats, es pengessin a la paret del fons, i així es va fer l’any passat. Per això enguany els administradors del 2017 van procedir a penjar el seu goig a la paret del fons. Desprès l’entitat Gogistes Penedesencs va lliurar un goig emmarcat del 2018, amb disseny de l’estampera Sílvia Grau, als administradors d’aquest any, goig que van penjar al costat de l’altar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: