Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Carretera del Vi inaugura un nou espai d’informació a l’estació de tren de Vilafranca

L’antic bar de l’estació de RENFE de Vilafranca, després d’una respectuosa reforma, acull un nou espai de informació turística i mobilitat sostenible sota el paraigües de La Carretera del Vi.

El market place neix com un projecte on el turisme i la sostenibilitat s’uneixen per a oferir una connexió intermodal tant als usuaris de Rodalies de Vilafranca com al turista en general. L’espai serà gestionat en col·laboració entre l’empresa Esportec Outdoor Sport SL, especialitzada en serveis turístics i lloguer de segways, ebikes i bicicletes i l’empresa MEC Carsharing encarregada d’oferir lloguer de cotxes elèctrics per hores, que ja funcionen des de fa uns mesos en diversos municipis.
L’acte d’inauguració l’ha presidit Pere Regull, alcalde de Vilafranca i nou diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb els màxims representant de La Carretera del Vi, Mec Carsharing i Sportec. També han assistit alcaldes i representants turístics dels municipis i actius turístics de la ruta, acompanyats de representants de RENFE Rodalies.
A més de les diverses possibilitats de mobilitat i l’oferta turística del territori, l’objectiu del market place és dotar a La Carretera del Vi, d’un espai de promoció de la ruta enoturística i dels seus atractius. La ruta que recórrer 35 kilòmetres aproximadament des de Sant Martí Sarroca fins a Sitges, passant per Pacs, Vilafranca, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes, permet descobrir el patrimoni paisatgístic, gastronòmic i cultural del territori, on la vessant vitivinícola és protagonista. La wine road recórrer 13 cellers de mides i estils diferents.
La presidenta de la Carretera del Vi, Mireia Tetas, destacava que
aquest espai és una mostra més de que La Carretera el Vi aposta per la mobilitat sostenible, i a la vegada, treballa per a consolidar el turisme respectuós amb el medi ambient al nostre territori.
Pere Regull per la seva banda es mostrava molt encoratjat amb el nou espai. Destacava la importància que tenen projectes com aquest per a esponjar els milers de turistes que visiten Barcelona, i al mateix temps per aconseguir atreure turismes de més qualitat al Penedès.
L’horari del market place serà de 9 del matí a 6 de la tarda de dilluns a divendres i els dissabtes de 9 del matí a 2 del migdia a l’hivern, i fins les 7 de la tarda a l’estiu. El servei de carsharing està disponible les 24 hores els 365 dies de l’any, independentment de que l’oficina comercial estigui tancada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: