Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció Civil activa l’Alerta de l’INUNCAT per les pluges intenses al litoral i prelitoral

Durant el dia d’avui es mantindran i estendran les tempestes de la passada matinada. Les precipitacions entraran successivament de mar a terra pel sud i s’aniran desplaçant cap al nord-est.

Al litoral i prelitoral des del Tarragonès fins al Barcelonès les pluges estan sent especialment intenses i abundants i ja s’estan produint incidències en punts com Vilanova i la Geltrú, on s’ha desbordat el torrent de la Piera i s’ha hagut de tallar la ronda Europa.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu durant el dia d’avui que es puguin superar els 20 l/m2 en 30 minuts al litoral i prelitoral, especialment entre el Tarragonès i el Barcelonès on es poden arribar a intensitats de 40 l/m2 en 30 minuts.

El SMC també ha emès un avís de situació meteorològica de perill per acumulació de pluges vigent per al dia d’avui, que afecta el litoral i prelitoral des del Tarragonès fins al Barcelonès, on es poden acumular més de 100 l/m2 en 24 hores.

Protecció Civil de la Generalitat recomana en general que la ciutadania s’allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioni el vehicle. També s’aconsella no travessar cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: