Dimarts, 19 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Prop de 200 persones es van manifestar criticant l’alliberament dels condemnats de La Manada

La notícia de l’alliberament dels cinc membres de La Manada, que es va saber aquest dijous a la tarda va desbocar reaccions d’indignació arreu del país.

A les cinc de la tarda es va saber que l’Audiència de Navarra havia decretat llibertat provisional sota una fiança de 6.000 euros pels cinc joves condemnats a 9 anys per abusos sexuals a una jove durant els Sanfermines de Pamplona l’any 2016. Com ja va passar quan es va conèixer la sentència a Vilafranca també hi va haver una mobilització de protesta, convocada a través de les xarxes socials per part del Col·lectiu Feminista la Ruda.

Unes 200 persones es van concentrar davant del monument a Milà i Fontanals a la rambla de Sant Francesc amb xiulets, cassoles i pancartes que portaven de casa i una pancarta més gran que resava “Germana no estàs sola”.

L’objectiu de les manifestacions arreu de país era el de donar suport a la noia agredida.

Des del Col·lectiu Feminista la Ruda destaquen que la sentència de la Manada ha consolidat les actuacions feministes també a Vilafranca. Per exemple es recorda la gran mobilització del passat 8 de març o també algunes mocions que s’han debatut i aprovat en el Ple municipal. Lamenten però que encara no s’hagi redactat el protocol contra agressions masclistes  per la Festa Major.

Desprès de la concentració a la rambla es va iniciar una manifestació que va enfilar el carrer de la Palma, va girar per Sant Joan fins arribar a la plaça de la Vila on es va fer parada per llegir uns manifestos i proferir també crits contra l’actitud masclista i patriarcal de la justícia espanyola.

Al final les responsables de la manifestació van penjar la pancarta gran a la reixa de la Capella de Sant Joan.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

06:45
40 hectàrees
Introducció
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: