Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entra en vigor la nova ordenança reguladora de la protecció d’animals i la seva tinença

Aquest dimecres 6 de juny entra en vigor la nova ordenança municipal de protecció dels animals i de la seva tinença, aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Vilafranca el passat 17 d’abril de 2018.

Vilafranca ja disposava d’una Ordenança que regulava la tinença responsable i la protecció dels animals. La regidora de Salut, Anna Doblas, ha volgut explicar que l’objectiu de l’actualització del text ha estat adaptar-la a la realitat de la societat actual, incloent-hi conceptes que l’any 2004, quan es va aprovar la primera, eren pràcticament inexistents, com ara les colònies de gats ferals, els espais de lleure per a gossos o l’educació de les mascotes. Així, s’ha fet una ordenança adaptada a la ciutat, en la qual hi han participat entitats animalistes, partits polítics, i tècnics dels diferents serveis municipals.
Doblas ha destacat com una de les novetats l’obligatorietat per part de les persones que passegin gossos, de diluir amb aigua els orins dels animals, per tal d’assegurar la salubritat de la via i els espais públics, i evitar la degradació del mobiliari urbà. Un altre aspecte destacat que s’ha incorporat a la normativa serà l’obligació d’esterilitzar, o lliurar amb prescripció contractual d’esterilització, tots els animals de companyia que són objecte de comercialització, adopció o transacció.
Els objectius finals de l’ordenança són assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, garantir la tinença responsable, reduir els abandonaments d’animals i preservar la tranquil·litat, la salut i la seguretat de les persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: