Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més pedagogia en la tinença responsable d’animals de companyia

L’ordenança de tinença responsable d’animals ha tingut un efecte positiu durant el 2019 tot i que cal seguir fent pedagogia.

Al juny del 2018 es va començar a aplicar la nova ordenança municipal de protecció dels animals i la seva tinença i al 2019 es van endurir les sancions d’incompliment per a fer-la encara més efectiva. La regidora de Salut, Anna Doblas, es mostrava satisfeta de l’acollida que està tenint aquesta normativa entre la ciutadania però creu que encara hi ha alguns propietaris d’animals que incompleixen les normes i per això els reptes de futur passen per seguir fent pedagogia i aplicar les sancions que es creguin oportunes.

Segons Doblas, s’ha detectat que hi ha persones que coneixen l’ordenança però que no la compleixen. Una de les infraccions més comuns, tal i com explica l’inspector en cap de la policia local Albert Romero, és la de no recollir els excrements de gossos de la via pública. Durant el 2019 s’han posat 71 denúncies al respecte.

Una altra de les mesures que es contemplen a l’ordenança i que són d’obligatori compliment és portar els gossos lligats pel carrer.

L’inspector Romero recordava que portar el gos deslligat i no recollir els excrements pot suposar una sanció de fins a 750 euros.

La redacció de l’ordenança es va fer amb la col·laboració dels grups polítics que tenien representació en aquell moment a l’ajuntament, d’entitats i col·lectius animalistes així com de la ciutadania en general amb l’objectiu de fer real una bona convivència entre persones i animals domèstics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: