Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Préssec d’Ordal serà present al mercat dels dissabtes de Vilafranca fins a finals d’octubre

Aquest dissabte passat es donava el tret de sortida a la campanya de préssec del Penedès, on hi també s’hi podrà trobar cirera, i albercoc del Penedès.

Per aquest motiu, i com es ve fent des de fa uns anys, l’ADV de Fruita Dolça de l’Alt Penedès ven els seus productes al mercat dels dissabtes de Vilafranca, on la parada es situa a la rambla St. Francesc.
La major part de la producció de préssec de l’ADV de Fruita Dolça del Penedès està certificada pels sistemes de producció integrada i ecològica, el que dóna les màximes garanties de qualitat al producte. Des de l’Associació es potencia la venda directa a través dels mercats locals, que fomenta el consum de proximitat o Km0, incentiva el teixit econòmic local i, a la vegada, el consumidor disposa de tota la informació del producte que compra a través del propi agricultor. Un dels productors que venen el seu producte de manera directe al mercat de Vilafranca és Josep Torrents. Explica que aquest any han començat una mica més tard la temporada, ja que les pluges d’aquests darrers mesos han afectat la maduració de la fruita. En el cas del préssec, és més gran de mida, però aquests més primerencs són un xic més àcids a causa de l’aigua i la manca de sol.
L’Associació de fructicultors ADV Fruita Dolça de l’Alt Penedès valora, però, positivament l’inici de campanya 2018 del 2018 d’un préssec, el d’Ordal, que segueix un procés totalment manual i amb molta cura. Com explica Torrents, és un producte de secà, que es cull a mà i s’encaixa amb molta atenció al seu aspecte perquè resulti un producte excel·lent.
Amb el préssec també s’ha iniciat la temporada de les cireres i els albercocs, que com explica Torrent també s’han vist afectats per les pluges. Tant en uns com en altres es preveu una collita inferior a l’any passat.
També es pot trobar fruita de l’Agrupació al mercat del préssec dels caps de setmana de St. Pau d’Ordal. D’aquesta manera, totes aquelles persones que vulguin podran degustar i comprar directament els préssecs a l’agricultor pel que fa al préssec fins a final d’octubre i en el cas per exemple de meló i síndria fins a finals de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: