Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal impulsa la Cuina d’Estiu, per promocionar els productes de la terra

La proposta s’inicia aquest cap de setmana i s’allargarà tot l’estiu amb la participació de 16 restaurants del territori que ofereixen cuina amb productes de proximitat.

Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a la campanya “Cuina d’estiu”, dins del projecte Penedès Tasta’l que impulsa el Consell Comarcal amb la col·laboració del Gremi d’Hosteleria i Turisme de l’Alt Penedès i l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès.
Una proposta que se suma a la ja existent “Cuina d’Hivern” i que en aquest cas vol centrar-se en els productes de temporada estiuenca que es produeixen a la comarca, cuinats per restauradors del propi territori.
En aquest sentit, la Consellera Comarcal d’Empresa i Ocupació i Productes de la Terra, Susana Mèrida, recordava que durant l’any ja fan diverses accions amb aquests dos col·lectius. Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a aquesta iniciativa, que s’allargarà durant els mesos d’estiu amb la participació de 16 restaurants i la col·laboració també de quatre ajuntaments. Així, del 15 al 17 de juny els restaurants oferiran uns menús especials de Cuina d’Estiu, i els ajuntaments els complementaran amb un obsequi per a una activitat cultural al municipi.
Aquest cap de setmana la iniciativa coincideix també amb un bon nombre d’activitats que es fan arreu de la comarca, i aquest fet, com apunta la presidenta del Gremi d’Hosteleria, Núria Carbó, ha limitat el nombre d’establiments participants. Tot i això, recorda que en altres ocasions hi havia participat en iniciatives similars 6 o 7 restaurants, i que ara son 16.
Carbó ha volgut recordat que “Cuina d’Estiu” comença aquest cap de setmana, però que la proposta, amb reserva prèvia i sense l’obsequi cultural dels ajuntaments, s’allargarà tota la temporada.
Finalment des de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, la seva presidenta Anna Subirats, comentava que sempre estan disposats a col·laborar en la promoció dels productes locals i de la comarca en relació a l’artesania alimentaria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: