Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Miquel Puig ha obert les Fires de Maig tot parlant de moments econòmics excepcionals

L’economista ha ofert una pinzellada de diferents moments econòmics excepcionals . Ha volgut destacar que son situacions cícliques, i cal sortir-ne aprofitant les oportunitats.

L’Auditori de Vilafranca ha acollit la conferència inaugural de les Fires que aquest 2018 ha anat a càrrec de l’economista Miquel Puig. L’acte l’ha obert el regidor de promoció econòmica Joan Manel Montfort que ha destacant la tradició de 500 anys de les Fires.
Miquel Puig ha centrat la seva xerrada en parlar del moment extraordinari que es viu a nivell econòmic. Ha recordat que venim d’una gran crisi, causada principalment per un endeutament excessiu. Una situació però, que ha recordat és cíclica. Pràcticament cada generació hi ha una crisi econòmica. Ja n’hi va haver els anys 30, els anys 70 i ara a principis del segle XXI.
Per Puig, la globalització amb un mercat obert al món sencer; la digitalització amb la destrucció de molt llocs de treball i l’economia circular amb un necessari canvi de models productius i de reaprofitament dels recursos, marquen bona part de l’excepcionalitat del nostre moment econòmic.
En aquest punt ha explicat que formar part de la Unió Europea és positiu ja que ha garantit estabilitat política imprescindible per avançar també a nivell econòmic.
Finalment, i de cara als propers anys, Puig ha recordat que hi ha dues maneres de mirar l’economia. Els models clàssics, i els més actuals que remarquen que s’ha de ser conscients que els cicles de l’economia es basen en la destrucció creativa. Per tant cal tenir present que vivim uns temps extraordinaris, però que no son nous.
Ha parlat també d’experiències innovadores que s’han adaptat als canvis i les demandes per poder ser exitoses, i ho ha centrat en la seva experiència al Priorat. HO ha fet remarcant que allà, com arreu, hi ha una discussió sobre com s’ha d’evolucionar. Te clar, des del seu punt de vista, que cal fer-ho fent les coses millors que els altres, no apostat només per ser més barats.
Ha deixat una frase per el final tot dient que si ens hem sortit fins ara, d’aquesta darrera crisi també en sortirem.
L’acte l’ha tancat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, recordant els 500 anys de Fires que han viscut tot tipus de situacions econòmiques i socials i que s’han mantingut, adaptat i han continuat creixent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: