Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola Estalella Graells continua donant suport al Voluntariat per la llengua a Vilafranca

El CNL ha renovat el conveni amb l’AMPA de l’Escola Dr. Estalella Graells per promoure el Voluntariat per la llengua. Ja fa cinc anys que participen en aquesta activitat.

El president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, i la directora de l’Escola Estalella, Mònica Calaf, en representació de l’AMPA, han signat un conveni de col·laboració que inclou diverses actuacions per fomentar l’ús social del català per mitjà del Voluntariat per la llengua.
Així es preveu que l’Escola Estalella Graells col·laborarà a difondre el VxL promovent i facilitant la participació en el programa de les persones vinculades a l’AMPA i organitzant conjuntament amb el CNL activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes.
L’escola col·labora en el VxL des de l’any 2013. D’aleshores ençà, el programa s’ha desplegat al centre sobretot a través de l’AMPA. En aquests cinc anys s’hi han format 15 parelles lingüístiques entre pares i mares. Una altra actuació ha estat el taller que, dins del projecte Llengua i socialització de les famílies en l’entorn educatiu, s’ha dut a terme durant el curs 2017-2018. S’ofereix la possibilitat de fer un primer aprenentatge del català als pares i mares de l’alumnat nouvingut o d’origen estranger, a fi d’aconseguir la implicació de les famílies en el seguiment acadèmic i educatiu dels fills; la participació en la vida dels centres i de l’entorn escolar, i el reforç de la convivència i la cohesió social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: