Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Homenatge a Manuel Milà i Fontanals

Amb una ofrena floral aquest diumenge s’ha iniciat a Vilafranca els actes de celebració del bicentenari del naixement de Milà i Fontanals.

Vilafranca commemorava aquest diumenge el segon centenari del naixement de Manuel Milà i Fontanals, que s’esqueia el divendres.

La primera de les activitats previstes tenia lloc aquest diumenge, a les 12 del migdia, davant del Monument de Manuel Milà i Fontanals a la Rambla de Sant Francesc, amb una ofrena floral que van fer el regidor de Cultura, Raimon Gusi i el promotor dels actes, Joan Solé Bordes.

Soler Bordes explica que Milà és una de les figures més rellevants de la cultura catalana del segle XIX i dels estudis de filologia romànica a l’Europa del seu temps.

A la vegada Manuel Milà i Fontanals també és una figura destacada pel que representa per la cultura catalana, com a patriarca de la Renaixença catalana.

Per la seva banda el regidor de Cultura apunta que Vilafranca ha volgut iniciar l’homenatge a la figura de Manuel Milà i Fontanals amb l’ofrena floral al peu del monument en record dels 200 anys del seu naixement, però que hi ha previstes un conjunt d’activitats culturals que es desenvoluparan en els propers mesos.

Així l’activitat més destacada serà la publicació del primer dels 8 volums de l’edició crítica definitiva de l’obra completa de Milà, publicació que impulsa l’Institut d’Estudis Catalans, sota la direcció Manuel Jorba.

A més de l’ofrena floral, l’acte s’acompanyava d’un petit concert, a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Mª Dolors Calvet.

Van arranjar en versió de jazz 3 peces basades en 3 textos de Milà.

El primer era “A Montserrat”, amb la música de Paton Soler.

El segon era “Poqueta cosa” un text recitat amb improvisació instrumental i el tercer la “Complanta d’en Guillem”, cantada i instrumental, a partir de la versió original de Milà i Fontanals.

El concert el va interpretar una formació creada per a l’ocasió amb Biel Esteve a la bateria, Ton Felices al contrabaix, Diego Meneses al piano, i Neus Arbós a la veu i la trompeta.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: