Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acte de cloenda del bicentenari del naixement de Milà i Fontanals

Des del maig de l’any passat a Vilafranca s’han estat celebrant un seguit d’actes amb motiu dels dos cents anys del naixement de l’il·lustre Manuel Milà i Fontanals.

Actes que es van iniciar el 4 de maig del 2018 amb una ofrena floral al monument de la rambla vilafranquina i que van cloure aquest passat dissabte amb la presentació d’una nova biografia del personatge: el llibre ‘Manuel Milà i Fontanals 1818 – 1884’ a càrrec del president de l’Agrícol, Joan Cuscó, i dels autors del llibre, Manuel Jorba i Joan Solé Bordes. Els autors destacaven que han volgut recollir d’una forma sintètica la figura de Milà i Fontanals, filòleg, erudit i escriptor que va ser un dels impulsors de la Renaixença.

També posaven l’accent en què la figura de Milà ha de ser un referent per Vilafranca.

Abans de la presentació, l’acte va comptar amb un concert romàntic i recital poètic d’obres de Milà i Fontanals, a càrrec de Gemma Rovira al piano i Eulàlia Urgell a la veu. El doctor en filologia Ramon Marrugat, també va parlar de la poesia de Milà. I a tot el públic assistent se’l va obsequiar amb un exemplar del llibre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: