Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els encausats per la manifestació antifeixista de 2010 han rebut suport ciutadà a Vilafranca

Al voltant de 200 persones es van concentrar aquest dimecres a la Plaça de la Vila en suport als 9 penedesencs encausats per la manifestació conta Plataforma per Catalunya.

L’abril de l’any 2010 Plataforma x Catalunya va celebrar una trobada a Vilafranca i en protesta es va convocar una manifestació antiracista que va reunir unes 300 persones a la plaça de la Vila i que va continuar fins a les proximitats d’on es feia la trobada. Cordons policials dels Mossos d’Esquadra van evitar que les dues parts arribessin al contacte, però es van proferir crits insults i es van llençar objectes. Uns incidents pels quals ja van prestar declaració als jutjats. Pensaven que el cas ja havia prescrit però ara el Jutjat Penal de Vilanova ha reobert la investigació, a petició dels Mossos d’Esquadra ja que dos agents van resultar ferits  i es va malmetre un vehicle.

Aquest dijous van  als jutjats per un acte de reconciliació i el dia abans van convocar una concentració de suport a la plaça de la Vila per rebre el suport ciutadà.

Els encausats, com explica Àlex Vendrell, assenyalen en que els Mossos no van identificar ningú en el lloc dels fets. La mateixa tarda van detenir dos joves pel carrer i posteriorment, set persones més van rebre la notificació que eren investigats pel mateix cas, basant-se en fotografies.

Vendrell considera que la reobertura del cas respon a una estratègia contra l’antifeixisme i la gent que protesta.

La Fiscalia els demana penes de 2 anys i 9 mesos de presó, així com el pagament de diversos imports en concepte de responsabilitat civil.

Els encausats es consideren innocents i volen defensar-se en aquest sentit, de manera que és possible que no s’arribi a un acord i es vagi a judici, fixat pel 3 de novembre.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: