Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aina Alegre busca els mecanismes de la catarsi col·lectiva a ‘El dia de la bèstia’

La proposta d’Aina Alegre suposava l’equador del Dansòmetre després de l’exhibició al carrer d’escoles i grups de dansa del dijous i la representació de ‘El octavo día’ el dissabte.

‘Le jour de la bête / El dia de la bèstia’ és una creació de la ballarina i coreògrafa vilafranquina Aina Alegre. Es va poder veure al teatre municipal Cal Bolet divendres passat en el marc del Dansòmetre.

Alegre viu a París i diu que allà troba a faltar els rituals de celebració que han format part sempre de la seva vida. Arran d’aquesta mancança es va proposar explorar aquesta mena de ritus, comuns a la Mediterrània.

A ‘El dia de la bèstia’, Alegre i la resta d’intèrprets busquen aquests mecanismes de la catarsi col·lectiva tot fent referència als rituals festius però també a les grans manifestacions culturals. Dels castells a una rave.

La proposta d’Aina Alegre suposava l’equador del Dansòmetre després de l’exhibició al carrer d’escoles i grups de dansa del dijous i la representació de ‘El octavo día’ el dissabte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: