Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

9 penedesencs ha de tornar als jutjats per uns fets de l’any 2010 que es donaven per prescrits

Alguns dels encausats i membres dels col·lectius de l’esquerra independentista han convocat una roda de premsa a la plaça de la vila, acompanyats del regidor de la CUP, Marcel Martínez.

Un dels encausats és l’Àlex Vendrell, ex-vocalista del grup Inadaptats. Vendrell recorda que el 25 d’abril de l’any 2010 Plataforma x Catalunya va celebrar una trobada a Vilafranca, municipi on no hi té representació, i que en protesta es va convocar una manifestació antiracista que va reunir unes 300 persones a la plaça de la Vila i que va continuar fins a les proximitats d’on es feia la trobada. Cordons policials dels Mossos d’Esquadra van evitar que les dues parts arribessin al contacte, però es van proferir crits insults i es van llençar objectes.

La policia va denunciar 9 persones i van prestar declaració als jutjats, fent front a sancions econòmiques. Pensaven que el cas ja havia prescrit però ara el Jutjat Penal de Vilanova ha reobert la investigació, i consideren que la decisió pot respondre al context polític actual.

Se’ls acusa de danys, lesions, atemptat a l’autoritat i desordres públics. La justícia ha reobert el cas a petició dels Mossos d’Esquadra ja que dos agents van resultar ferits  i es va malmetre un vehicle.

Per la seva banda el regidor de la CUP, Marcel Martínez, assenyala que l’Ajuntament de Vilafranca s’havia declarat vila antiracista i que no s’entén com es va permetre la trobada de la Plataforma x Catalunya. També demana ara el suport als encausats per part de l’ajuntament i del Parlament de Catalunya.

Els encausats expliquen que els Mossos no van identificar ningú en el lloc dels fets. La mateixa tarda van detenir dos joves pel carrer i posteriorment, set persones més van rebre la notificació que eren investigats pel mateix cas, basant-se en fotografies.

La Fiscalia els demana penes de 2 anys i 9 mesos de presó, així com el pagament de diversos imports en concepte de responsabilitat civil.

Des dels col·lectius que els donen suport han convocat una manifestació pel proper dimecres, 23 de maig, a la plaça de la Vila de Vilafranca a dos quarts de vuit del vespre i una altra davant dels jutjats de Vilanova el dijous 24 maig, en el moment que vagin a prestar declaració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: