Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, primer municipi de Catalunya amb cotxe elèctric compartit en ruta enoturística

Aquest dimarts s’ha presentat a l’ajuntament de Vilafranca un servei pioner de cotxe elèctric compartit.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Joan Manel Montfort, acompanyats dels impulsors del servei, Josep Batet i Joan Nicolàs, han explicat el nou servei, que està obert a qualsevol ciutadà. El servei MEC (Mobilitat Elèctrica Compartida) neix del projecte enoturístic “La Carretera del Vi”, en què participen 13 cellers i 7 municipis des de Sant Martí Sarroca fins a Sitges.

Montfort ha explicat que la posta en marxa del MEC ve precedida d’una prova pilot que es va engegar el passat mes d’octubre per la qual els treballadors de l’Ajuntament podien utilitzar aquest servei per als seus desplaçaments de feina. Ara l’oferta s’amplia a tota la ciutadania.

Joan Nicolàs ha dit que aquest és un servei que qualsevol ciutadà pot necessitar en un moment donat. És una bona solució de mobilitat, que ja ha tingut el suport dels ajuntaments.

Per la seva banda, Josep Batet, ha dit que els cellers es troben en un entorn rural i sovint el transport públic no dóna resposta a les necessitats de mobilitat dels turistes. A hores d’ara es compta amb una flota de 12 vehicles per abastir municipis i empreses.

Per ser usuari cal donar-se d’alta al web www.meccarsharing.com. A continuació cal descarregar-se un aplicació al telèfon mòbil mitjançant la qual es fa la reserva. A l’aparcament soterrat de la rambla de Sant Francesc hi ha un total de 4 vehicles disponibles. Els vehicles tenen una autonomia d’entre 150 i 200 km.

Per cloure, Pere Regull ha recomanat la conducció d’un vehicle elèctric. Per l’alcalde el sector del vi, la cultura i ser pioners en l’àmbit de l’ecologia han de ser els pilars de Vilafranca.

Regull assenyala que el cotxe elèctric compartit va en aquest sentit. Tenir una vila neta i saludable, amb identitat pròpia, amb una cultura potent farà que Vilafranca sigui atractiva per al turisme però a qui beneficiarà sobretot és als que hi viuen els 365 dies de l’any.

 

 

 

MEC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: