Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC demana equiparar les condicions laborals dels treballadors del Ricard Fortuny

Actualment al Consorci Sociosanitari de Vilafranca, que gestiona el Ricard Fortuny, conviuen dos convenis laborals que VeC considera que provoquen desigualtats importants entre els treballadors.

En el ple de la propera setmana, Vilafranca en Comú presentarà aquesta moció per tal que tot el personal del Centre Ricard Fortuny estigui inclòs en el mateix conveni laboral. Consideren que la dualitat de convenis existents provoca importants desigualtats tant en les condicions laborals com en les salarials.
Actualment els treballadors del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, que gestiona el Ricard Fortuny, es regeixen per dos convenis segons seguin de l’àmbit de la salut o d’atenció social. El conveni de salut acull tot el ventall de treballadors del centre, des de gestors fins a recepcionistes; mentre que el conveni d’atenció social afecta el col·lectiu de treballadores de residència assistida i centre de dia.
El que es demana, com explica el regidor Ramon Arnabat, és que tothom quedi sota el conveni de salut, que és el que te millors condicions. Així, consideren, es millora la situació dels treballadors i també l’atenció a les persones.
Reconeixen que tot plegat té un cost econòmic, i per això proposen fer-ho de manera progressiva. Consideren que és factible ja que el Ricard Fortuny presenta cada any comptes positius, i reclamen que si una part es destina al manteniment del centre, l’altre s’adreci a millorar les condicions laborals i salarials dels treballadors.
També es demana a la Generalitat que actualitzi les tarifes públiques dels serveis d’atenció a persones grans, i que aquesta millora d’ingressos es destini en bona part a millorar la situació dels treballadors.
D’altra banda, VeC presenta una altra moció la propera setmana per demanar a la Generalitat que d’acord amb el que es va aprovar al Parlament el juliol de 2017, es facin els passos necessaris per tal d’aplicar la llei de renda garantida de ciutadania, com explica el regidor Toni Peñafiel.
Peñafiel apunta que amb l’aplicació d’aquesta renda garantida de ciutadania, que es va aprovar per consens de tots els grups al Parlament, es podria assegurar que cap família tingui uns ingressos per sota de l’índex de Renda de Suficiència de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: