Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta l’Associació Gent del Barri de l’Espirall

L’Associació Gent del Barri de l’Espirall es presenta amb la voluntat de treballar per la cohesió social.

Aquest dilluns a la tarda, a la plaça del Doctor Bonet, tenia lloc la presentació de la nova associació Gent del Barri de l’Espirall. L’associació s’ha formalitzat recentment i té com a origen la reivindicació del centre cívic de l’Espirall que es contemplava a la Llei de Barris i que, finalment, no es farà. Des de l’associació no renuncien al centre cívic i es comprometen a seguir treballant en aquest sentit però també volen actuacions immediates que ajudin a millorar la cohesió social d’un barri amb una gran diversitat de cultures.

Després de presentar, el juliol passat, 900 signatures a l’Ajuntament per reclamar el centre cívic i de diverses reunions amb l’alcalde i regidors de l’equip de govern, la nova associació demana un pla d’usos per als espais municipals remodelats de la Plaça Doctor Bonet i la figura d’un dinamitzador o dinamitzadora social.

Un altre dels aspectes que preocupen especialment l’associació és l’atenció a la infància fora de l’horari escolar.

Per això aposten perquè s’habiliti una sala d’estudi al barri i s’obrin els patis de les escoles Pau Boada i Mas i Perera fora de l’horari lectiu.

Les persones que integren l’associació també han fet referència a les obres que s’han fet recentment a la plaça Espirall, davant l’escola Mas i Perera. Segons Antonio Domínguez, que també es membre de l’AMPA de l’escola, els treballs han deixat la plaça pràcticament com estava tot i tenir un pressupost superior als 100.000 euros.

Pel que fa a l’equipament per a joves que s’està acabant d’adequar a l’antic mercat de La Pelegrina, l’associació Gent del Barri de l’Espirall creu que ja ha quedat clar que és un espai exclusiu per als i les joves de Vilafranca i per això posa en dubte la decisió d’haver-lo finançat amb diners de la Llei de Barris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: