Divendres, 22 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Es presenta l’Associació Gent del Barri de l’Espirall

L’Associació Gent del Barri de l’Espirall es presenta amb la voluntat de treballar per la cohesió social.

Aquest dilluns a la tarda, a la plaça del Doctor Bonet, tenia lloc la presentació de la nova associació Gent del Barri de l’Espirall. L’associació s’ha formalitzat recentment i té com a origen la reivindicació del centre cívic de l’Espirall que es contemplava a la Llei de Barris i que, finalment, no es farà. Des de l’associació no renuncien al centre cívic i es comprometen a seguir treballant en aquest sentit però també volen actuacions immediates que ajudin a millorar la cohesió social d’un barri amb una gran diversitat de cultures.

Després de presentar, el juliol passat, 900 signatures a l’Ajuntament per reclamar el centre cívic i de diverses reunions amb l’alcalde i regidors de l’equip de govern, la nova associació demana un pla d’usos per als espais municipals remodelats de la Plaça Doctor Bonet i la figura d’un dinamitzador o dinamitzadora social.

Un altre dels aspectes que preocupen especialment l’associació és l’atenció a la infància fora de l’horari escolar.

Per això aposten perquè s’habiliti una sala d’estudi al barri i s’obrin els patis de les escoles Pau Boada i Mas i Perera fora de l’horari lectiu.

Les persones que integren l’associació també han fet referència a les obres que s’han fet recentment a la plaça Espirall, davant l’escola Mas i Perera. Segons Antonio Domínguez, que també es membre de l’AMPA de l’escola, els treballs han deixat la plaça pràcticament com estava tot i tenir un pressupost superior als 100.000 euros.

Pel que fa a l’equipament per a joves que s’està acabant d’adequar a l’antic mercat de La Pelegrina, l’associació Gent del Barri de l’Espirall creu que ja ha quedat clar que és un espai exclusiu per als i les joves de Vilafranca i per això posa en dubte la decisió d’haver-lo finançat amb diners de la Llei de Barris.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

02:30
Carrers de Vilafranca
Carrer de la Muralla dels Vallets
02:45
El reportatge
Tracta'm bé
03:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: