Dijous, 20 de setembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Es presenta l’Associació Gent del Barri de l’Espirall

L’Associació Gent del Barri de l’Espirall es presenta amb la voluntat de treballar per la cohesió social.

Aquest dilluns a la tarda, a la plaça del Doctor Bonet, tenia lloc la presentació de la nova associació Gent del Barri de l’Espirall. L’associació s’ha formalitzat recentment i té com a origen la reivindicació del centre cívic de l’Espirall que es contemplava a la Llei de Barris i que, finalment, no es farà. Des de l’associació no renuncien al centre cívic i es comprometen a seguir treballant en aquest sentit però també volen actuacions immediates que ajudin a millorar la cohesió social d’un barri amb una gran diversitat de cultures.

Després de presentar, el juliol passat, 900 signatures a l’Ajuntament per reclamar el centre cívic i de diverses reunions amb l’alcalde i regidors de l’equip de govern, la nova associació demana un pla d’usos per als espais municipals remodelats de la Plaça Doctor Bonet i la figura d’un dinamitzador o dinamitzadora social.

Un altre dels aspectes que preocupen especialment l’associació és l’atenció a la infància fora de l’horari escolar.

Per això aposten perquè s’habiliti una sala d’estudi al barri i s’obrin els patis de les escoles Pau Boada i Mas i Perera fora de l’horari lectiu.

Les persones que integren l’associació també han fet referència a les obres que s’han fet recentment a la plaça Espirall, davant l’escola Mas i Perera. Segons Antonio Domínguez, que també es membre de l’AMPA de l’escola, els treballs han deixat la plaça pràcticament com estava tot i tenir un pressupost superior als 100.000 euros.

Pel que fa a l’equipament per a joves que s’està acabant d’adequar a l’antic mercat de La Pelegrina, l’associació Gent del Barri de l’Espirall creu que ja ha quedat clar que és un espai exclusiu per als i les joves de Vilafranca i per això posa en dubte la decisió d’haver-lo finançat amb diners de la Llei de Barris.

Enquesta

L'onada de feixisme que amenaça Europa...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

10:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
10:30
El contrapunt
Mònica Hill
11:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: