Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Noves estratègies de lluita contra el càncer van ser presents al VilaPensa

La investigadora Elena Sancho va parlar de la immunooncologia com a nova estratègia de lluita contra el càncer en la sessió de dissabte al matí del VilaPensa.

Dissabte l’auditori de VInseum acollia en el marc del VilaPensa la conferència que oferia Elena Sancho, investigadora de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i centrada en el laboratori de recerca de càncer colono-rectal.
Sancho va parlar de la immunooncologia com a una nova estratègia en la lluita contra el càncer que busca aprofitar el propi sistema immunològic per enfrontar-se a un enemic com el càncer que és capaç de mutar i adaptar-se als diferents tractaments que es fan.
Sancho explicava que han descobert que hi ha certs tumors que responen de manera positiva a la seva tècnica, tot i que d’altres no, i en aquest punt d’intentar entendre aquestes respostes hi estan treballant intensament.
L’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona és un centre d’investigació de renom internacional dedicat a entendre qüestions fonamentals sobre la salut i les malalties humanes. Entre els seus objectius hi ha, a banda de fer recerca multidisciplinària fer arribar els seus resultats a la societat i promoure també actes de participació. El mes de gener van publicar, per exemple, un treball sobre “Els mecanisme de la metàstasi”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: