Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
“Ella” del Teatro La Lavandería aquest divendres al teatre Cal Bolet

“Ella” del Teatro La Lavandería aquest divendres al teatre Cal Bolet

Aquest divendres 6 d’abril, a 2/4 de 9 del vespre continua la programació teatral de Cal Bolet amb “Ella” basada en “Respuesta a Sor Filotea” i altres textos de Sor Juana Inés de la Cruz.

Es tracta d’un monòleg dirigit per Assun Planas i interpretada per Marisol Ramírez.
Sor Juana Inés de la Cruz va néixer al Mèxic colonial del segle XVI i malgrat ser una estrella de la cort dels virreis pel seu talent i la seva bellesa, va internar-se en un convent per evitar que l’obliguessin a casar-se i deixar els estudis, la poesia i la música.
Amb el pas del temps, el seu talent va créixer i es va fer conèixer fins al punt que les altes jerarquies de l’església no van poder acceptar els cercles intel·lectuals que es van construir al seu voltant. Li van prohibir escriure i finalment, fins i tot llegir.
Va morir sola però, abans, va fer públic un text extraordinari en el que defensa el dret de les dones a tenir accés al coneixement: “Respuesta a Sor Filotea”.
Aquest manifest intel·lectual femení és la base d’un monòleg que vol establir ponts entre una dona del segle XVI i les dones que encara lluiten al segle XXI.
Després de la funció, com és habitual, hi haurà tertúlia amb l’equip actoral. Serà conduïda i moderada per un crític teatral de Recomana. Per acabar, copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: