Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centenars de persones es manifesten en suport als CDR a la plaça de la Vila de Vilafranca

La concentració es feia en suport a la membre del CDR detinguda aquest dimarts.

Aquest dimarts una persona del CDR de Viladecans va ser detinguda per la guàrdia civil i traslladada a l’Audiència Nacional acusada de terrorisme i rebel·lió, i també una altra persona del CDR d’Esplugues té ordre de recerca i captura pels mateixos motius. Arreu del país es van convocar concentracions de rebuig i a Vilafranca a les vuit del vespre, tot i la pluja, centenars de persones hi van participar. Moltes amb cartells reclamant la llibertat pels presos polítics.

A la plaça hi havia també representants dels grups municipals del PDeCAT, de la CUP, d’ERC i de VeC.

El CDR del Penedès va desplegar també dues pancartes. En una es podia llegir “Desobediència. Seguirem al carrer” i a l’altra “Fora la llei antiterrorista”. A la plaça de la vila hi havia una paradeta on es podien recollir donatius per la caixa de resistència. Diferents membres del CDR van llegir un manifest de rebuig a la criminalització que fa l’Estat “al dret a protestar, definint com a terroristes als activistes no violents”. En el manifest els CDR del Penedès es solidaritzaven amb les persones detingudes.

El manifest recordava que l’operació policial continua oberta, i que s’ha de ser conscient que també pot afectar a qualsevol, en una operació que pretén fer por. Davant d’això anuncien que continuaran treballant.

Desprès dels parlaments la plaça va cridar “ni un pas enrere”. Tot seguit van actuar els músics del Penedès, amb les tres peces ja habituals, començant amb el Cant dels ocells, continuant amb l’Estaca i per acabar es va cantar els Segadors, acompanyats d’un sac de gemecs. Just desprès de l’himne nacional de Catalunya també la plaça va cridar “fora, fora, fora, la bandera espanyola”.

 

 

CDR

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: