Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca no oblida als presos i exiliats polítics

Aquest divendres va fer 5 mesos de l’ingrés a la presó dels presidents d’Òmnium i la ANC i arreu de Catalunya es van fer concentracions ciutadanes per donar-los suport.

A Vilafranca a les set de la tarda va començar la concentració a la plaça de la Vila, davant de l’ajuntament. I una vegada més van ser moltes les persones que hi van participar.

El president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, espera que amb el pas del temps una situació tant anormal com la que pateixen polítics i entitats de la societat civil catalana no es converteixi en normalitat. per això continua sent molt important el recolzament ciutadà.

Parellada ressalta que cada vegada es fa més evident que a l’estat espanyol no hi ha separació de poders i lamenta accions de cara a la galeria, com la inspecció del dijous passat a la seu d’Òmnium. Una entitat que, assegura, no té res a amagar.

Per la seva banda la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell, assegura que la gent no està cansada però sí preocupada, perquè cal començar a actuar de forma immediata per retirar el 155.

Divendres la gent que hi havia a la plaça continuava alçant pancartes reclamant llibertat pels presos polítics catalans.

Esther Güell, va llegir un manifest, recordant també dates històriques, com el bombardeig de la ciutat de Barcelona fa 300 anys. Tot seguit músics del Penedès van tocar el Cant dels ocells. Desprès Jordi Parellada va llegir una carta de Jordi Cuixart, demanant militància i reclamant dignitat. Les seves paraules van donar pas a l’Estaca, finalment Eduard Barrobés, va llegir un comunicat de suport, i l’acte  va acabar com sempre amb els Segadors.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: