Dijous, 27 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha obert portes la mostra permanent sobre el Jaciment ibèric de La Font de la Canya

Dissabte passat, i després de 3 anys de treballs, la mostra permanent sobre la història del Jaciment ibèric de La Font de la Canya obria les seves portes als visitants.

L’espai està situat a la planta baixa del Local Social municipal, situat al carrer Carme nº1 bis d’Avinyó Nou a Avinyonet del Penedès. La mostra permanent anomenada D.O. Vinífera és el resultat de més de 15 anys d’excavacions al Jaciment ibèric i recull la història d’aquest centre de mercaderies de l’antiga Cessetània i de la recerca arqueològica de la vinya i el vi.  El centre és una de les exposicions dedicades a la civilització ibèrica més destacades de Catalunya.

L’exposició permanent permet visualitzar la importància del jaciment de la Font de la Canya.

La mostra es pot visitar cada dia de la setmana en dos tipus de modalitats. La visita guiada sense reserva prèvia, previstes els dissabtes, diumenges i festius a les 10 del matí i a les 12 del migdia amb el recorregut dirigit pel grup d’arqueòlegs responsables de les excavacions i membres de la Cooperativa Arqueovitis.

L’altra modalitat de visita és la lliure. Aquesta modalitat no guiada, es pot realitzar de dilluns a divendres de 10 a una. La construcció del Centre d’interpretació ha estat un projecte en tres fases promogut per l’Ajuntament d’Avinyonet amb l’objectiu de posar en valor la riquesa del jaciment ibèric de La Font de la Canya i els resultats de la gran tasca d’investigació i recerca arqueològica realitzades per l’equip responsable de les més de 15 campanyes d’excavacions en aquest centre de mercaderies de la Cessetània ibèrica i origen de la vinya al Penedès i Catalunya.

El cost total dels treballs ha estat de 307.000€ finançats per Fons FEDER,  la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Avinyonet. A més, el projecte ha tingut també el suport de la Diputació de Barcelona, i del VINSEUM com a dipositari de les peces i museu comarcal de referència.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: