Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El certamen El Lector de l’Odissea torna amb un canvi de format que premiarà obra ja publicada

Els organitzadors del premi El Lector de l’Odissea reprenen el certamen amb una dinovena edició marcada per canvis substancials en el format.

El certamen deixarà enrere l’obra inèdita per premiar obra ja publicada. Un comitè format per lectors i professionals del món de la literatura seleccionarà 20 llibres de narrativa publicats durant l’any, de Sant Jordi a Sant Jordi. Sobre aquests 20 llibres, el consell dels Cent Lectors seguirà la mateixa dinàmica de lectura per fases que se seguia abans. Se’n farà una selecció final de cinc obres com a màxim i, per triar l’obra guanyadora, els lectors faran una votació. El llibre guanyador no obtindrà dotació econòmica, sinó que el premi serà una obra artística feta per artistes locals.

Amb aquests canvis, el certamen sobreviu a la pèrdua del suport de l’editorial RBA – La Magrana, que publicava l’obra guanyadora en les anteriors edicions. El premi El Lector de l’Odissea mantindrà, però, el seu caràcter democràtic i el paper del Consell dels Cent Lectors i hi afegirà un nou component: la proximitat entre autors i lectors. De fet, el dia 7 d’abril, en el marc de la Trobada de lectors i escriptors que organitza cada any la llibreria L’Odissea a les portes de Sant Jordi, es donarà el tret de sortida al certamen, es faran públiques les vint obres que hi participen i començar a rodar la maquinària dels cent lectors.

Des del Consell de Cent Lectors, Àngels Castells destacava que no es perd l’essència del certamen, basada en la lectura compartida de les diferents obres que competeixen.

El certamen està organitzat per l’Associació Cultural L’Odissea i la llibreria amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal i segueix tenint com a objectius la promoció de la literatura en català i de la lectura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: