Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la selectivitat més primerenca dels últims temps amb 319 examinats a Vilafranca

El primer dels exàmens d’aquest dimarts, el de llengua i literatura castellanes, en general, ha anat força bé als estudiants.

Aquest dimarts a les 8h del matí els dos instituts vilafranquins que acullen les proves de la selectivitat, l’Eugeni d’Ors i el Milà i Fontanals, obrien portes per a que els estudiants de segon de batxillerat s’anessin preparant per al primer dels exàmens, el de llengua i literatura castellanes que començava a les 9h. En total 319 alumnes de Vilafranca i part de la comarca estan citats durant tres dies a examinar-se de les PAU en aquests dos centres.
Està previst que la selectivitat sigui totalment diferent l’any 2026 però fins el moment els canvis s’estan fent de manera gradual. Ho explica la coordinadora de batxillerat i responsable de les PAU al Milà i Fontanals, Magda Aguiló. Tot i així, ni l’equip directiu ni el professorat tenen del tot clar com seran aquests canvis. El Pep Garcia és professor d’Història a l’Eugeni d’Ors.

El que sí ha estat novetat aquest any és l’avançament de la selectivitat una setmana abans de l’habitual. La cap d’estudis de batxillerat de l’Eugeni d’Ors, Imma Cuscó, assegura que és la selectivitat més primerenca dels últims temps i que no els ha beneficiat gens.

Tot i haver-se avançat les dates dels exàmens, els estudiants s’han pogut preparar bé. És el cas de la Laia Sivil que durant els dies previs ha estat estudiant a la sala Casa Amiguet.
La Núria Cantos ja es va presentar fa dos anys a les PAU però únicament de la part específica. Ara s’examina de més d’una optativa perquè vol estudiar una carrera universitària. Ens explica quina diferència troba entre una preparació i l’altra.

El primer dels exàmens d’aquest dimarts, el de llengua i literatura castellanes, en general, ha anat força bé als estudiants. L’Ivan Pérez sortia content de la prova però patia una mica pels exàmens de dimecres. L’Andreu Ortiz ha estat dels primers a sortir de l’exàmen de castellà.

L’institut Eugeni d’Ors ha acollit 164 estudiants de segon de batxillerat procedents del mateix centre, de l’institut Alt Penedès, de l’Alt Foix de Sant Martí Sarroca i de l’Escola Montagut. El Milà i Fontanals ha acollit 155 joves que procedien del mateix institut així com d’El Foix dels Monjos i de l’Institut Nou de Vilafranca.

Els estudiants s’enfronten a tres dies d’exàmens que suposen el 40% de la nota per accedir a la universitat. Unes notes, les de les PAU, que no se sabran fins el 19 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: