Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ahir va fer 4 mesos que els músics del Penedès toquen cada nit pels polítics presos i exiliats

Com cada dia, i aquest dilluns ha fet quatre mesos, diversos músics penedesencs han actuat voluntàriament a la plaça de la Vila de Vilafranca, tot recordant que hi ha polítics a la presó.

Primer va ser una iniciativa que va començar només amb el cant dels ocells, que aquest dilluns interpretaven només les gralles, però mica en mica s’ha anat ampliant el ritual. Cada vegada són més nombroses les pancartes o cartells que es deixen a terra, davant dels músics. I el repertori s’ha completat a mesura que han passat els dies amb dues peces més. La segona que s’interpreta és l’Estaca de Lluís Llach. Aquest dilluns l’interpretaven tots els músics, a més dels grallers, altres instruments de vent i corda.

Acompanyaven als música una cinquantena de persones que cantaven junt amb ells. I per acabar Els Segadors, amb el sac de gemecs i les veus de tota la resta.

Un dels músics, el Lluís Giménez, apunta que porten 4 mesos i que pensen seguir actuant fins que ja no sigui necessari.

Han passat quatre mesos, i sembla que el problema es pot allargar, però els músics voluntaris assenyalen que continuaran actuant cada dia a dos quarts de deu de la nit, fins que faci falta.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: