Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més del 50% de bars i restaurants de Vilafranca lluiten contra el malbaratament alimentari

Es tracta d’una de les accions de la campanya “Som gent de profit”

La campanya ha estat organitzada a través d’un treball transversal entre els serveis de Salut i Consum, el de Solidaritat i Cooperació, i el de Promoció Econòmica –Comerç i Mercats-, juntament amb la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf, i amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, Mans Unides, el Rebost Solidari, la Diputació i el Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès.

La campanya es desenvoluparà fins al mes d’abril amb diverses accions. Una d’aquestes s’està duent a terme en els bars i restaurants que s’han adherit a la proposta. Aquests establiments disposen d’informació sobre l’aprofitament alimentari i oferireixen bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de normalitzar aquest gest tant estalviador. La Júlia Gómez, coordinadora del servei d’educació ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf, es mostra satisfeta amb la resposta dels establiments vilafranquins. A més, espera que les accions que s’estan promovent durant la campanya no siguin puntuals sinó que es facin durant tot l’any.

A Catalunya, un estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha posat xifres i ha dimensionat el malbaratament en unes 260.000 tones anuals. Això equival a 34,9 kg per habitant i any.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: