Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“A Vilafranca, som gent de profit” vol conscienciar contra el malbaratament alimentari

És una campanya que compta amb la participació de diferents regidories de l’Ajuntament de Vilafranca, i la col·laboració d’entitats per lluitar contra el malbaratament alimentari.

Aquesta campanya ha estat organitzada a través d’un treball transversal entre els serveis de Salut i Consum, el de Solidaritat i Cooperació, i el de Promoció Econòmica –Comerç i Mercats-, juntament amb la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf, i amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, Mans Unides, el Rebost Solidari, la Diputació i el Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès.
La campanya, que es desenvoluparà sota el títol, “A Vilafranca, som gent de profit”, es realitzarà entre els mesos de febrer i abril amb diverses accions. La regidora de Salut, Anna Doblas, n’explica l’objectiu.
Entre els diversos actes que s’aniran duent a terme, hi haurà exposicions, tallers per al públic en general i tallers per als centres educatius i col·loquis. A més una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de la població que s’han adherit a la proposta. Aquests establiments disposaran d’informació sobre l’aprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de normalitzar aquest gest tant estalviador.
A Catalunya, un estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha posat xifres i ha dimensionat el malbaratament en unes 260.000 tones anuals. Això equival a 34,9 kg per habitant i any, un 7% de les adquisicions de menjar sòlid. Bona part d’aquests aliments es llencen a les llars, comerços i restaurants. La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, considera que és una qüestió molt preocupant.
La campanya a nivell municipal és molt transversal i des de comerç i mercats s’hi col·labora també organitzant tallers i xerrades als mercats municipals.
Per part de la Mancomunitat, la Coordinadora del Servei d’Educació Ambiental, Júlia Gómez, feia especial incidència en que no es pot entendre el menjar com un residu.
La presentació de la campanya ha anat a càrrec de les regidores de Salut i Consum i Solidaritat i Cooperació, Anna Doblas i Montse Arroyo, i el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, a més dels representants de la Mancomunitat, Mans Unides, i el Rebost Solidari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: