Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Marta, la vilafranquina del CDR detinguda pels fets TSJC, es troba en llibertat amb càrrecs

El CDR de Vilafranca realitza un acte de protesta per la detenció d’un dels seus membres

Unes 200 persones es van aplegar divendres a la tarda a la Plaça de la Vila per a protestar per la detenció d’una component del Comitè de Defensa de la República de Vilafranca durant la concentració feta davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La concentració davant el tribunal s’havia dut a terme a primera hora del matí per a recordar l’aniversari del 23-F i denunciar l’actual situació de repressió. Anna Rafecas, del CDR vilafranquí, ho explicava

Durant la concentració a la Plaça de la Via es van llegir dos manifestos reclamant l’immediat alliberament de tots els detinguts, fins a 14, que van haver de passar la nit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Igualment es va cantar “L’Estaca” i es va demanar l’alliberament de tots els presos polítics.

Des del CDR de Vilafranca van voler posar l’accent una vegada més en el caràcter pacífic de les accions de protesta que es duen a terme per a denunciar l’actual situació política que viu Catalunya

El Comitè de Defensa de la República continuarà treballant en les properes setmanes en l’organització de nous actes reivindicatius.

Tretze dels detinguts el divendres passat per encadenar-se davant la porta principal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya van ser traslladats  dissabte al matí a la Ciutat de la Justícia per passar a disposició judicial. Els arrestats van passar la nit a la comissaria de les Corts. Desprès van sortir amb càrrecs. Des del Comitè de Defensa de la República de Vilafranca han explicat que la detinguda es diu Marta i és una membre habitual del CDR que no va fer cap acció violenta.

Els detinguts van sortir dissabte en llibertat amb càrrecs i ara disposen d’un advocat que els representa.

Segons l’advocat els membres del CDR han estat detingudes per exercir el seu dret a manifestació i protesta davant l’actuació dels tribunals de justícia cap a les persones encausades pel procés, una detenció que considera absolutament desproporcionada.

 

 

 

 

 

CDR

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: