L’equip de tast de la Guía Peñín veu més qualitat a la DO Cava
L’equip de la Guía Peñín ha tastat aquesta setmana a la seu del Consell Regulador del Cava més de 720 referències de la DO.
Són els productes de les darreres anyades que estaran disponibles al mercat a patir de l’any que ve. Aquest tast servirà per a l’elaboració de la ‘Guía Peñín de los vinos de España 2019’, una guia que, en la seva edició actual, recull les valoracions d’11.500 vins.
A poques hores d’acabar el tast, el director de la guia, Carlos González, explicava que han rebut més referències que l’any passat i que això permet que es facin una idea clara de la DO Cava. En general, considera que la qualitat “va a més” de forma indubtable i qualifica les sensacions del tast de “positives i diverses”.
González també valora positivament la introducció del Cava de Paratge Qualificat per posar en valor el cava i situar el preu a l’alçada de la complexitat i els matisos de cada producte.
Segons el director de la Guía Peñín, caldrà explicar bé al consumidor el que suposa aquesta nova qualificació per tal de consolidar-la al mercat.
Els resultats del tast que s’ha estat fent a la seu del Consell Regulador del Cava, a Vilafranca, es donaran a conèixer en unes setmanes.
González explica que, per primer cop, la Guía Peñín publicarà les puntuacions i tasts més recents a través de la Guía Peñín Online.
Així, els subscriptors podran conèixer en primícia les qualificacions de l’equip de tast mesos abans de la publicació de l’edició física de la guia.