Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de tast de la Guía Peñín veu més qualitat a la DO Cava

L’equip de la Guía Peñín ha tastat aquesta setmana a la seu del Consell Regulador del Cava més de 720 referències de la DO.

Són els productes de les darreres anyades que estaran disponibles al mercat a patir de l’any que ve. Aquest tast servirà per a l’elaboració de la ‘Guía Peñín de los vinos de España 2019’, una guia que, en la seva edició actual, recull les valoracions d’11.500 vins.

A poques hores d’acabar el tast, el director de la guia, Carlos González, explicava que han rebut més referències que l’any passat i que això permet que es facin una idea clara de la DO Cava. En general, considera que la qualitat “va a més” de forma indubtable i qualifica les sensacions del tast de “positives i diverses”.

González també valora positivament la introducció del Cava de Paratge Qualificat per posar en valor el cava i situar el preu a l’alçada de la complexitat i els matisos de cada producte.

Segons el director de la Guía Peñín, caldrà explicar bé al consumidor el que suposa aquesta nova qualificació per tal de consolidar-la al mercat.

Els resultats del tast que s’ha estat fent a la seu del Consell Regulador del Cava, a Vilafranca, es donaran a conèixer en unes setmanes.

González explica que, per primer cop, la Guía Peñín publicarà les puntuacions i tasts més recents a través de la Guía Peñín Online.

Així, els subscriptors podran conèixer en primícia les qualificacions de l’equip de tast mesos abans de la publicació de l’edició física de la guia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: