Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament rep les vilafranquines guardonades amb els darrers premis Talent Femení

L’Alcalde, Pere Regull, va rebre dilluns al vespre tres dones vilafranquines que han estat guardonades darrerament amb els premis Talent Femení, que atorga l’associació del mateix nom.

Les guardonades són Maria Rosa Ferré, premi a la Trajectòria 2016, Mireia Torres, premi a la Vinicultura 2016, i Irene Alemany, premi a la Vinicultura 2017.
Talent Femení, que presideix la vilanovina Susana Villagrasa, és una associació de dones emprenedores, empresàries, i professionals, sense ànim de lucre, que vol ser un punt de trobada de dones amb inquietuds i aptituds; afavorir la igualtat; donar visibilitat a la dona treballadora; treballar en projectes que millorin la situació de les dones víctimes de violència masclista; i impulsar el lideratge femení.
Pere Regull va evidenciar que encara hi ha molta feina a fer per assolir la plena igualtat. L’alcalde va destacar que les tres guardonades serien mereixedores del reconeixement per la seva trajectòria, independentment de la seva condició de dona.
Susana Villagrasa comentava que havien volgut fer l’acte a l’Ajuntament per tal de donar més visibilitat a les dones premiades.
Les guardonades es mostraven il·lusionades amb el reconeixement, apuntant que caldria que fossin premis al talent en general, tot i que encara avui dia cal reforçar el paper de les dones, com recorda la enòloga Irene Alemany.
Maria Rosa Ferré, premiada per la seva trajectòria i el treball que està fent darrerament com a fotògrafa, recordava els seus inicis laborals al món de la banca de fa 40 anys. Un món totalment hostil per les dones.
Finalment, Mireia Torres comentava també què el sector vitivinícola era molt tradicional i complicat per les dones, però que poc a poc s’anava obrint i reconeixent les importants aportacions que poden fer les dones.
Maria Rosa Ferré ha estat reconeguda per captar amb les seves fotografies l’ànima del Penedès, la Mireia Torres per dirigir les bodegues Jean Leon i Irene Alemany els cellers Alemany i Corrio.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: