Dijous, 27 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

DO Vinífera, a la Font de la Canya, obre les seves portes al públic aquest cap de setmana

Aquest proper dissabte, i després de 3 anys de treballs, la mostra permanent sobre la història del Jaciment ibèric de La Font de la Canya obrirà les seves portes als visitants.

L’espai està situat a la planta baixa del Local Social municipal, situat al carrer Carme nº1 bis d’Avinyó Nou a Avinyonet del Penedès.

La mostra permanent anomenada D.O. Vinífera és el resultat de més de 15 anys d’excavacions al Jaciment ibèric i recull la història d’aquest centre de mercaderies de l’antiga Cessetània i de la recerca arqueològica de la vinya i el vi. El centre es destaca com una de les exposicions dedicades a la civilització ibèrica més destacades de Catalunya. La mostra es podrà visitar a partir d’aquest proper dissabte cada dia de la setmana en dos tipus de modalitats. La visita guiada sense reserva prèvia, previstes els dissabtes, diumenges i festius a les 10 del matí i a les 12 del migdia amb el recorregut dirigit pel grup d’arqueòlegs responsables de les excavacions i membres de la Cooperativa Arqueovitis. També s’oferirà la visita en grups o visites concertades en altres horaris. L’altra modalitat de visita serà la lliure. Aquesta modalitat de visita, no guiada, es podrà realitzar de dilluns a divendres de 10 a una. La construcció del Centre d’interpretació ha estat un projecte en tres fases promogut per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès amb l’objectiu de posar en valor la riquesa del jaciment ibèric de La Font de la Canya i els resultats de la gran tasca d’investigació i recerca arqueològica realitzades per l’equip responsable de les més de 15 campanyes d’excavacions en aquest centre de mercaderies de la Cessetània ibèrica i origen de la vinya al Penedès i Catalunya.

El cost total dels treballs ha estat de 307.000€ finançats per Fons Europeus de Desenvolupament Regional, el departament de governació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès en la primera fase, i per el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament en les fases 2 i 3. A més, el projecte ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona, i del VINSEUM com a dipositari de les peces i museu comarcal de referència.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: