Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya per potenciar el reciclatge de vidre arriba als establiments d’hostaleria de la vila

A partir de dilluns dia 26 de febrer s’enceta la campanya per impulsar el reciclatge de vidre en el sector de l’hostaleria del municipi, que promou l’Ajuntament, la Mancomunitat i Ecovidrio.

El regidor de Serveis Urbans, Josep M. Martí, i la gerent a Catalunya d’Ecovidrio, Sílvia Mayo, han explicat en roda de premsa aquesta campanya.
Josep Maria Martí ha explicat que el vidre és un residu infinitament reciclable. Amb aquesta campanya, ha recordat, es vol donar un impuls més al reciclatge iniciat amb el projecte El Contenidor d’Or, fent incidència aquesta vegada en els grans generadors.
Per la seva banda, Sílvia Mayo ha dit que és clau abordar el sector de l’hostaleria i la restauració, ja que en aquest sector s’hi consumeix prop del 50% dels envasos de vidre d’un sol ús. Al llarg d’un mes aproximadament es preveu visitar tots els establiments d’hostaleria, grans i petits, per sensibilitzar sobre el reciclatge del vidre i alhora conèixer com ho fan per reciclar-lo i detectar les seves necessitats per tal de facilitar-los aquesta tasca.
Així es preveu subministrar-los gratuïtament cubells de diferents mides per tal que puguin traslladar el vidre al contenidor més proper. La voluntat també vol ajudar a detectar possibles millores en el servei, com per exemple la instal·lació als contenidors de vidre d’un sistema que faciliti l’abocament.
Aquesta campanya és una mesura més per convidar la ciutadania a reciclar, ja que el seu paper és clau. Mayo ha apuntat què els residus que es dipositen als contenidors de reciclatge suposen un estalvi, mentre que tot allò que es diposita al contenidor gris comporta una despesa de tractament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: