Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del pla VENTCAT per forts vents

A Vilafranca, la pista de gel romandrà tancada durant tot el dia a causa del fort vent.

L’episodi de forts vents pot causar incidències sobretot les zones urbanes del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. A Vilafranca, els Bombers han actuat en diverses incidències aquest matí: han caigut tendals a l’Avinguda d’Europa i al carrer Gelida, on el tendal ha trencat el vidre d’un pis inferior, i s’han després plaques de les teulades de dos edificis, al centre i a La Girada.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT. Les ventades, que han començat aquest matí, s’han intensificat des de les 11 i es preveu que s’allarguin fins al vespre.

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. Al carrer també cal extremar la prudència prop dels elements de decoració i d’il·luminació nadalenca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: