Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Societat La Margaridoia dels Monjos inicia els actes per celebrar el seu 115 aniversari

Un concert de cant coral, una exposició sobre els ateneus catalans i una conferència de Ramon Arnabat donen el tret de sortida als actes de celebració del 115è anicersari

La Societat Cultural i d’Esbarjo La Margaridoia de Santa Margarida i Els Monjos celebra enguany els seus 115 anys de vida. Es tracta d’una entitat que va néixer com a federació de cants corals abans del 1900 i que després va evolucionar cap a un centre d’esbarjo i cultural. Malgrat els seus 115 anys de funcionament va estar tancat uns període de temps a causa del franquisme.

Aquest dijous al vespre començaven els actes de celebració d’aquest 115 aniversari amb un concert de la Coral La Margaridoia. Una coral que té un any més de vida que la Societat.

Aquesta coral formada per 25 coristes és una de les poques que queden a Catalunya amb membres únicament masculins. Durant el concert es van poder sentir temes com el Cant del Poble, Rosa Vera, Mar Endins o el Cant dels Segadors.

Un cop finalitzat el concert es va celebrar una conferència a càrrec de l’historiador Ramon Arnabat, autor juntament amb Xavier Ferré del llibre Ateneus: Cultura i Llibertat. També s’inaugurava l’exposició que es un petit resum del contingut del llibre. Durant la xerrada, Arnabat va estar acompanyat del President de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals, del president de la Societat La Margaridoia, Jaume Mata i del president de la Junta Consultiva de La Margaridoia, Josep Joan Aullón.

Tant l’exposició com el llibre mostren el recorregut que han fet els ateneus al llarg de la història i com s’ha evolucionat en la manera d’organitzar-se la societat civil.

 

Els actes de celebració d’aquest 115 aniversari continuen aquest cap de setmana amb un concert de rock dels anys 60 als 80 a càrrec del grup Les Ombres avui a les 11 de la nit. Un sopar i ball amb el duet Liberty demà dissabte a 2/4 de 10 de la nit i, finalment, teatre musical a càrrec de l’Elenc Artístic Arbocenc per tancar els actes de celebració diumenge a les 6 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: