Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC de l’Alt Penedès i Garraf contrari a l’empresonament dels Jordis i del govern

El PSC de l’Alt Penedès i el Garraf ha emès comunicat de rebuig de l’empresonament de part del govern.

En el comunicat assenyalen que ens trobem davant d’una de les crisis polítiques més greus viscudes entre Catalunya i Espanya. La gravetat del moment polític s’ha accentuat amb el greu despropòsit d’aplicar la via de la justícia d’una manera desproporcionada per resoldre un conflicte polític.

Els socialistes del Penedès apunten que dijous passat va ser un dia molt trist, amb la decisió d’empresonar part del govern de la Generalitat escollit a les urnes i cessat per l’aplicació de l’article 155. També el mateix dia es va decretar vigilància policial als membres de la mesa del Parlament. No poden compartir aquestes decisions judicials per desproporcionades, sense cap precedent i que no ajuden a construir una solució basada en el diàleg, tampoc les acusacions que són d’extrema duresa. Juan Luis Ruiz, Primer Secretari a l’Alt Penedès i Garraf i cap de llista a Vilanova i la Geltrú, ha manifestat que una prova d’aquesta desproporció i fora de lloc són les diferències de criteris entre l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem. Francisco Romero, secretari d’Organització i cap de llista de Vilafranca del Penedès afegeix que els socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf mostren el seu més enèrgic rebuig a aquesta decisió que afecta clarament les possibilitats d’avançar en solucions polítiques.

Els socialistes assenyalen també que seran en la defensa de les institucions de Catalunya, per les seves llibertats i l’autogovern aconseguit fins ara i reclamen una sortida dialogada, i ara també democràtica. Per aquest motiu, demanem la revisió de les decisions judicials i la posada immediata en llibertat dels membres del govern, de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, que s’acordin les solucions polítiques i es posi fi a l’aplicació de l’article 155.

PSC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: