Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Maria Rosell assegurava ahir que JxS executaria el mandat del referèndum de l’1 d’octubre

Aquest dimecres al vespre la plaça Jaume I de Vilafranca es va omplir de gent que volia escoltar respostes als interrogants que està generant l’actual situació política.

Es tractava d’un acte convocat per l’Assemblea Territorial de l’ANC de Vilafranca amb la col·laboració d’ÒMNIM i era un acte informatiu  sota el lema “155 i ara que?” que comptava amb la diputada al Parlament, Maria Rosell, que és també primera tinent d’alcalde a Sant Sadurní d’Anoia.

A la mesa l’acompanyaven la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell, el president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, i Ramon Costa, de l’ANC que moderava la taula.

Maria Rosell va agrair el suport de la gent que ha portat el procés i els polítics fins a aquí i va assegurar que el govern i Junts pel Sí executaran el mandat del referèndum.

L’acte va començar amb un record pels presidents d’Òmnium i de l’ANC que estan empresonats. Rosell també va explicar que un dels principals objectius és ara per ara el seu alliberament.

Malgrat tot la diputada va assenyalar que la solució no serà ràpida i que no es descarta que puguin ingressar a la presó més persones. Per això va demanar que la societat estigui a punt per la mobilització i pendent de les instruccions que puguin donar l’ANC i Òmnium.

Respecte a diferents preguntes que Ramon Costa li va anar llegint, les respostes va ser de confiança. Per exemple sobre el finançament de la Generalitat, sense donar detalls va mostrar la màxima confiança amb el conseller Junqueras i tot el govern. De la mateixa manera va dir que cal confiar en que alguns països que ja han expressat queixes per l’actuació policial de l’1 d’octubre, acabin reconeixent la independència de Catalunya, un cop es declari.

Actes com aquest de Vilafranca s’han celebrat en les darrers hores a molts indrets de Catalunya.

L’acte es va cloure amb el cant dels segadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: