Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 22ena edició del Cavatast comptarà amb una cinquantena d’estands, dels quals 36 cellers

La capital del cava acull del 5 al 7 d’octubre la vint-i-dosena edició del Cavatast, esperant la visita de més de 35.000 visitants al llarg del cap de setmana.

Sant Sadurní tornarà a acollir el primer cap de setmana d’octubre una nova edició del Cavatast. Serà ja la vint-i-dosena, i com explicava la regidora de turisme de la capital del cava, Maria Rosell, és una experiència que serveix per mostrar l’impuls associatiu també del municipi, ja que hi participen un bon nombre de caves, però també del sector empresarial i comercial de Sant Sadurní. Hi haurà una cinquantena d’estands d’empreses de la restauració, xarcuteria, pastisseria i xocolata a més d’elaboradors de cava. Concretament 36 caves, mantenint el nivell dels darrers anys.
Entre els qui participen de manera activa en la fira i organitzant actes al seu voltant hi ha l’associació comercial Som Santsadurní. El seu president, Joan Carles Martín, considera que és una col·laboració positiva també per al sector del comerç, que aprofita aquestes dates per dur a terme la Mostra d’Artesans, que compleix ja 19 edicions; i el Cava Shopping Day. Una jornada aquesta el diumenge dia 7 d’octubre en que les botigues ofereixen promocions i descomptes i en que s’ha aprofitat també per organitzar un acte solidari en suport a Mas Albornà.
També col·labora de manera important en l’organització d’activitats que s’emmarquen en el Cavatast la Confraria del Cava, que el dissabte dia 6 d’octubre nomenarà els Ambaixadors del Cava dins la 27ena edició de la Setmana del Cava. El secretari de la Confraria, Josep Maria Martí remarcava que encara no podien avançar noms dels qui seran els ambaixadors.
Sí apuntava però un altre dels actes que organitzen al voltant del Cavatast, tot i que es farà el divendres 12 d’octubre. Aquell dia unes 25 caves de Sant Sadurní faran una jornada de portes obertes solidària, entre les 10 del matí i les 2 del migdia.
Finalment, l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas agraïa l’esforç de tothom qui fa possible el Cavatast, i la implicació d’entitats i col·laboradors. Ribas destacava que és una fira que fa territori, i això és important. Com a exemple posava el fet que entre el 5 i el 7 d’octubre és ja pràcticament impossible trobar un lloc per dormir a la comarca.
Pel que fa a les xifres, els organitzadors esperen rebre més de 35.000 visitants, repartir més de 43.000 degustacions de cava i 24.000 de gastronomia en un Cavatast que el darrer any es calcula que va tenir un impacte econòmic de més de 3,7 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: