Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller Forn visita les obres de reforma i ampliació del Parc de Bombers de Vilafranca

Les obres d’ampliació i millora s’emmarquen en el Pla Estratègic 2017-2022 del Departament per tal de recuperar el nivell d’inversió en el cos de Bombers, després dels anys de crisi.

El Conseller d’Interior de la Generalitat ha estat a Vilafranca acompanyat del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Juli Gendrau, el cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, Joan Rovira i el cap del parc de bombers de Vilafranca, Ramon Canyelles. També hi eren l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el regidor de seguretat ciutadana Joan Manel Montfort.
Amb les obres que s’han fet de reforma i ampliació s’han guanyat 300 metres quadrats, i ara el parc disposa d’un edifici de més de 1.000 metres quadrats. El Conseller ha volgut destacar que aquestes obres son importants pel que tenen de donar compliment al Pla Estratègic 2017-2022 que ha de servir per mirar de recuperar el nivell necessari d’inversions en el cos de bombers per garantir les seves condicions de treball.
Al llarg d’aquests anys hi ha d’haver una inversió per sobre dels 207 milions d’€. En el cas de Vilafranca les tasques que s’han dut a terme han representat uns 700.000 € que han permès construir noves zones de descans, amb els dormitoris, una aula, una nova cuina, vestidors masculins i femenins, cambra de neteja, el control i els despatxos. També s’ha actuat en espais annexes com el magatzem, el taller, el gimnàs i la sala de neteja i assecador dels equips de protecció individual. Queda pendent la rehabilitació de la cotxera.
El Conseller Forn explicava que accions com les que es presentaven a Vilafranca, s’estaven fent i es continuaran fent en diferents parcs arreu de Catalunya en els propers anys. Al mateix temps ha aprofitat per posar en valor també la tasca social que fan els bombers i la resta de cossos de seguretat com son Mossos, Agents Rurals, Protecció Civil, o ADF’s.
En aquest acte al Parc de Bombers de Vilafranca, també s’ha presentat el projecte Post-incendi que té per objectiu millorar la qualitat del servei i la resposta a la ciutadania tant en incendis d’habitatge com en d’altres terrenys. El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha explicat que el projecte va néixer de la necessitat de poder mantenir contacte amb el propietari afectat per informar-lo de quina ha estat l’actuació que s’ha fet des de Bombers sobre la seva propietat, sobretot en aquells casos en què el propietari no hi està present. A partir d’aquí, s’estableixen mecanismes perquè aquestes persones puguin contactar amb el Parc de Bombers que hagi actuat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: