Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen a Reus la Torre de 8 sense folre

Els Verds s’anoten la segona Torre de 8 de la temporada a Reus, que esdevé plaça de castells de 10 gràcies al 4 de 10 f.m. de la Colla Vella Xiquets de Valls.

La 13a. Diada del Mercadal de Reus quedarà gravada a la història de la capital del Baix Camp per diverses raons. La primera per poder veure en un sol dia tres castells inèdit en aquesta plaça, encapçalats per la torre de 8 sense folre, dels Castellers de Vilafranca, el castell més gran descarregat en aquesta plaça. Segon, pel primer castell de deu a Reus, el 4 de 10 amb folre i manilles de la Colla Vella i veure per triplicat el 5 de 9 amb folre per primera vegada. Una diada que va deixar a banda de les gran diades de Verds i Rosats la millor diada de mai d’uns Capgrossos de Mataró en un estat de forma impressionant. El cartell completat amb Jove de Tarragona, Minyons de Terrassa i Xiquets de Reus, enguany a més emmarcat dins de la Capital de la Cultura Catalana no va decebre, amb disset castells de 9, 15 completats, 9 d’ells de gamma extra.

Els Castellers de Vilafranca van assolir la millor actuació feta mai per una colla Reus amb 4 castells de gamma extra. Van obrir amb el 3 de 9 amb folre i l’agulla, on cop ja se sabia que queia del cartell el 4 sense folre. Sisè de la temporada, un xic lent però amb gran domini. Van voler seguir amb la Torre de 8 sense folre, però van desmuntar un peu per alguna incidència amb gent del tronc. Van passar el moment de crisi descarregant la seva dotzena Torre de 9 amb folre i manilles. No hi havia prou camises per al castell de deu i per això l’aposta per la torre emmanillada. I en tercera ronda ara si la Torre de 8 sense folre, amb estrena d’un segon i castell descarregat de manera magistral pels verds. Una sotragada controlada just abans de carregar i uns terços que una mica oberts van saber resoldre la baixada. Segona de l’any completada, només ho havien assolit els anys 2011 i 2012, i vuitena de la història dels vilafranquins. La torre de 8 sense folre que la Joves de Valls havia intentat aquí el 2005 ja es el castell més valuós. I no van marxar sense descarregar també el pilar de 8 amb folre i manilles, que aquest any només havien fet per Sant Fèlix. Recuperada l’alineació titular era el dia i el moment per demostrar que mai ha marxat. Gran diada amb tot el que en tarda de dissabte a Reus podien oferir els Verds.

També destacable i molt, el tros d’actuació de la colla Vella dels Xiquets de Valls, els autors del primer castell de deu a Reus, el 4 de 10 amb folre i manilles, que fa de Reus la desena plaça de deu del món casteller. Va completar a més el 5 de 9 amb folre i el 9 de 8 i el pilar de 7 amb folre. També va fer un intent desmuntat de 3 de 9 amb folre i agulla, construcció que només havia intentat en dues ocasions l’any 2008 -Sant Fèlix i Santa Úrsula-

Grans els Capgrossos de Mataró que van completar la millor actuació de la seva història, repetint els tres castells de Les Santes, amb el 3 de 9 amb folre, la torre de 9 amb folre i manilles i el 5 de 9 amb folre. Van arrodonir la millori diada -a 150 km. de casa- amb el pilar de 7 amb folre. Per la seva part la Colla Jove Xiquets de Tarragona va assolir sense problemes el 3, el 4 i el 5 de 9 amb folre més el pilar de set amb folre. Les altres dues colles del cartell, va estar per sota del que s’esperava. Els Minyons de Terrasssa, amb baixes i menys camises, van saldar la diada amb el 3 i el 4 de 9 amb folre i la torre de vuit amb fore, acabant amb el pilar de 6. Els amfitrions Xiquets de Reus, es van haver de conformar amb el 5 de 8, la torre de 8 amb folre i el 3 de 8, a més d’un intent de 4 de 9 amb folre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: